Abonnement verlengen of overstappen?

Stel dat je telefoon abonnement bijna afloopt, dan kun je 2 dingen doen. Je kunt je abonnement verlengen, maar je kunt ook overstappen naar een nieuw abonnement. Dit zou dan dus een sim only abonnement kunnen zijn, aangezien je telefoon nadat je abonnement is afgelopen simlock vrij is. Overstappen naar sim only is waarschijnlijk het beste wat je kunt doen, want de abonnement zijn het goedkoopst. Nadeel is wel dat je dan dus met je oude telefoon blijft zitten, terwijl je misschien juist wel weer met je tijd mee wilt gaan een een telefoon wilt die net is uitgekomen.

Overstappen altijd gunstig

Of je nou gaat overstappen naar een sim only abonnement of je wilt gaan overstappen omdat je een nieuwe telefoon wilt, het blijft de beste keuze om over te stappen en niet je huidige abonnement te verlengen.

Als je overstapt omdat je een nieuwe telefoon wilt profiteer je vrijwel altijd de eerste maanden van korting op je telefoon abonnement. Dit is dus ideaal als je op zoek bent naar een goedkoop telefoon abonnement, want dit scheelt in de kosten.

Verlengen kan vaak ook wel tegen een lager tarief als wat je eerder hebt betaald, maar het zal niet zo goedkoop zijn als je wanneer je overstapt. Voor het goedkoopste telefoon abonnement blijft sim only de slimste keuze, maar zoals gezegd zul je het dan met je oude telefoon moeten uitzingen en het kan goed zijn dat je dat niet ziet zitten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: